Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Sangria, sommar och sol

24 jun , 2020, 12.41 Linda Forssell

 

Aj ändå så man njuter nu! Att sitta på bryggan och lapa sol och värme, kanske med en bok som sällskap, det är nog det tveklöst bästa man kan syssla med dessa dagar, om man frågar mig.

Det är viktigt att komma ihåg att dricka tillräckligt mycket, och alkohol är ju som känt inte det bästa i kombination med hetta. Solsting på naturlig väg är redan smärtsamt som det är, man behöver inte förvärra det ytterligare med alkohol. Men om man nu ändå är sugen på en drink, så kan man välja nånting som både läskar och med lite lägre procent. En sangria är alls inte dumt, och orkar man inte blanda sin egen kan jag rekommendera den här portugisiska vita versionen med bara 8% alkohol, Casal Garcia Sangria White, 8,49€.

Oj, det blev visst två ”brudar-visar-sina-ben” -bilder i rad här, ber så mycket om ursäkt för det. Tydligen är det vad sommarvädret gör åt mig. Men tillbaka till sangrian – den är fräsch med smak av persika, apelsin och fläderblom, och trots sin sötma mycket uppfriskande i solen. Servera iskall med några isbitar och apelsinskivor så är succén given – själv var jag så ivrig att svalka mig att jag klunkade i mig den från ett plastglas utan att ge mig tid för att dekorera den desto mer.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *