Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Hallåvin

3 Nov , 2017, 13.32 Linda Forssell

 

Halloween-veckan pågår som bäst, och sociala medier har fyllts med bilder på läskiga bakverk, konstnärligt utkarvade pumpor samt inte minst fantasifulla utstyrslar föreställande den ena mer skräckinjagande varelsen än den andra.  Man kan bara konstatera att den här amerikanska seden kommit hit för att stanna, och åtminstone jag väljer att glatt kapitulera och delta helhjärtat i festligheterna. Även om endel firat redan föregående veckoslut, och även på tisdag som var den riktiga All Hallows’ Eve, så är det många som ännu tar slutklämmen imorgon – och här har jag ett vintips som passar bra som vuxendryck på helgens middagsbord.

Enkel och effektfull etikett

The Velvet Devil 2015, 15,49€ är ett amerikanskt rödvin gjort av f.d. rockmanagern Charles Smith, som år 1999 bytte bana i livet och lär ska vara helt självlärd inom vintillverkning. Hans viner, som alla bär lite fräcka och otraditionella namn i stil med Boom Boom Shiraz och Kung Fu Girl Riesling, har hyllats av kritikerna och vunnit flera utmärkelser längs åren, och också etsat sig fast i konsumenternas minne tack vare de smått spektakulära etiketterna formgivna av danska Rikke Korff, tidigare designchef på Levi Strauss & Co.

The Velvet Devil är ett lätt vin att gilla, och är som namnet antyder sammetslent utan att vara menlöst – en liten skvätt Cabernet Sauvignon och Malbec gör den Merlot-dominerade blenden till en balanserad helhet av kryddiga, varma aromer blandat med plommon, blåbär och ett mustigt, dröjande avslut.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *