Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

Glad självständighet!

5 Dec , 2019, 11.44 Linda Forssell

 

Imorgon får de flesta av oss njuta av en ledig dag, och på kvällen fira det självständiga Finland med blåvita ljus i fönstret och högtidlig stämning i huset.

Ett prisvärt och pålitligt spanskt cavahus är Codorníu. De har en bred produktpalett med nånting för de flesta smaker. Själv gillar jag riktigt torrt bubbel, men ibland kan det vara bra att lyfta blicken lite och istället tänka på vad ens gäster kan tänkas uppskatta. Codorníu Ecológica Semi Seco, 10,79€, är en halvsöt cava, som kanske är lite lättare att bjuda på då den garanterat faller de flesta på läppen med sin fruktiga, läskande framtoning. Den är balanserad i smaken och har ett jämt, piggt bubbel. Spara den mäktiga, aptitförstörande glöggen till närmare jul och servera istället denna då gästerna kommer imorgon. Och den passar naturligtvis lika bra senare på kvällen – själv tänker jag korka den till smårätterna jag dukar upp framför TV:n då mottagningen från slottet sänds!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *