Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Raffinerad riesling

26 feb , 2020, 12.38 Linda Forssell

 

Jag är lite sen på pucken, men better late than never – måste tipsa om detta nyzeeländska vita: Ribbonwood Riesling, 15,99. Om ni som jag smakat på 2015 kan ni skatta er lyckliga, för den var otroligt fin. Nu lär dock 2019 vara nästa årgång, och antagligen har Alko redan bytt till den – men sörj inte, för jag har starka misstankar om att även den är värd sina ekorrskinn.

Härligt och lite annorlunda, med en skönt mogen riesling från någon annanstans ifrån än Europa! Honungslena aromer av söt tropisk frukt blandas med en förvånansvärt pigg syrlighet och ja – en gnutta petroleum finns också om i bakgrunden, som sig bör. I den nyare årgången kan man förvänta sig mer äppelsyra och citroniga toner. Får ni tag på båda ska ni absolut testa dem parallellt!

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *