Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Där mustiga mustascher och romantisk ridderlighet möts

20 okt , 2017, 10.44 Linda Forssell

 

Farsdagen närmar sig, och som vanligt kan det orsaka huvudbry när det gäller presenterna. Barnen kommer förhållandevis lätt undan med en fin teckning och en stor kram, men ifall man som bättre hälft också vill uppvakta sin man eller sin pappa är det inte alltid så lätt att förnya sig, och idéer brukar vara välkomna. I år tycker jag ni gott kan skippa slipsen, för jag har hittat ett skojigt alternativ som passar både kulinariskt intresserade pappor, och såna som inte har så stor koll.

Vinet fås i gåvoförpackning!

Lindeman´s Gentleman´s Collection 2014 11,99€, är ett italienskt vin i modern tappning, som tagits fram särskilt för den nordiska marknaden. Lindeman’s är egentligen ett australiensiskt vinföretag, etablerat redan 1843 av den brittiska läkaren och gentlemannen Henry John Lindeman. Hans filosofi var att göra okomplicerade viner som alla tycker om, och den röda tråden efterföljs fortfarande. Den mest populära rödvinskategorin i Alko idag är ”mustigt och syltigt”, och denna blend av Primitivo, Negroamaro, Cabernet Sauvignon och en skvätt Merlot platsar mer än väl där. Smaken är fyllig och bred, med toner av kaffe, choklad och saftiga mörka bär såsom björnbär och blåbär, och i avslutet kan en varm kryddighet förnimmas. Vinet är lätt att gilla, och mångsidigt i användningen – det passar såväl i sällskapssammanhang som till matbordet (prova till exempel till ett långkok eller en bit grisfilé).

Far i huset kan också notera flaskans etikett, med ett gott råd tillägnat den moderna gentlemannen “ Language Please: A gentleman can make a perfectly emphatic point without the use of a profane language, this is not to say he is not versed in profanity but he frequently has something better to say .”

 

, , , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *