Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Vitt vin

Hallå fredag! Moshi Moshi!

22 mar , 2019, 10.18 Linda Forssell

 

Fredag igen, vart försvann den här veckan riktigt? Dagens vintips får bli ett som passar till asiatisk mat och sushi, som många tycker om att inleda veckoslutet med. Jean Biecher Moshi Moshi 2017, 12,99€, kommer från Alsace och är en blend av sgs som alla olika vita alsace-druvor – Pinot Blanc 52 %, Sylvaner 30 %, Gewurztraminer 10 %, Muscat 5 %, och Pinot Auxerrois 3 % för att vara exakt. Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1700-talet, och är idag en av de största ekologiska producenterna i regionen. Vineriet ligger i den den lilla byn Saint-Hippolyte, och i många generationer har de lyckats göra fantastiska viner som verkligen speglar det unika området. Flera av deras viner finns redan på alko, och nu har då ekologiska och veganska  Moshi Moshi också gjort entré på bolagets hyllor.


Etiketten är hur gullig som helst, och ger en fingervisning om vilket sorts kök som passar bäst till – det är torrt och friskt syrligt som sig bör, men också mycket fruktigt och aromatiskt, med lite äppel och päron i bakgrunden. Som handen i handsken för sushi alltså, men egentligen passar det en rätt bred skala av exotisk mat – tänk er kryddningar med ingefära, chili, koriander och lime så är ni på rätt spår! Och Moshi Moshi då, det låter inte så särskilt franskt kanske ni tänker? Nä, det tyckte inte jag heller, och googlade. Det är tydligen vad man svarar i telefonen i Japan, när en vän eller släkting ringer. Men varför inte konnichiwa då, som betyder typ hej eller goddag? Scrolla ner i den här artikeln, så får ni läsa förklaringen. Det har med förtrollade rävar att göra kan jag avslöja.

, , ,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *