Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Låt grillen glöda

2 jul , 2019, 11.00 Linda Forssell

 

Min sinnesbild av argentinarna är att de lär sig att grilla innan de lär sig att gå, och nu när barbeque-säsongen är i fullgång också uppe i vår sköna nord kan man lägga den gamla regeln om ursprung bakom örat, dvs att mat och vin från samma region oftast gifter sig väldigt lyckligt. Är det HK Bleu som gäller kan man gott skölja ner den med en klunk oprententiös, frisk Olvi, men till en vackert marmorerad biff kan man vilja öppna ett stort och smakfullt rödvin.

 

Denna vecka väljer jag således att tipsa om ett vin jag nyligen fick stifta bekantskap med: Argentinska Trapiche Pure Black Malbec, som kan beställas för knappa 13 euro från Alko. Druvsorten är 100 % Malbec från Mendoza, och vinet heter ”pure” för att det gjorts utan eklagring (vilket inte är supervanligt), för att så mycket som möjligt lyfta fram fruktens egna karaktärsdrag.  Smaken är fyllig och lång med sköna tanniner och kraftig mörk frukt som plommon, svarta vinbär och blåbär. Vinet har ett långt, kryddigt avslut med lite mocka-aromer, och passar finemang till olika grillade kötträtter, smakrika korvar eller varför inte en långkokt chiligryta.

 

 

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *