Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Rödvin

Biffens bästis

20 jan , 2017, 14.18 Linda Forssell

 

I skrivande stund dalar det stora snöflingor ner utanför mitt fönster, och jag ser fram emot ett lugnt veckoslut tillsammans med familjen. Om minusgraderna håller i sig tror jag vi ska försöka få oss iväg till skrinnskobanan, och så planerar jag också att ta itu med min nyaste bibba-bok, så jag kan lämna tillbaka den innan lånetiden utgår. Och så räknar jag också med att äta lite extra gott – spenatplättar och pestopasta hör till vår vardag, men inför helgen känner jag ibland för att köpa ett par fina, tjocka biffar och fixa en god potatisgratäng till, och låta matlagningen ta den tid den tar.

Häromdagen provade jag tillsammans med några väninnor på en ekologiskt odlad Malbec från Argentina, som jag gärna vill tipsa er vidare om – Michel Torino Cuma Organic Malbec, 8,99€.  Vinet är ett fynd i sin priskategori, och med sina fylliga aromer av mörk frukt, en liten släng av söt lakrits och ett kryddigt avslut är den här kompakta och balanserade helheten ett toppen komplement till veckoslutsbiffen.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *