Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

Okategoriserade

En hälsning till Alko

24 sep , 2019, 09.39 Linda Forssell

 

Som vindrickande förälder händer det att jag tar ett barn eller två med mig in till Alko då jag ska köpa en flaska av nämnda dryck. Ofta sköter jag all shopping på en gång, först matbutiken, och sen vinbutiken eller tvärtom lite beroende på. Hur som helst har jag upplevt det vara ganska krångligt att balansera ett litet barn som inte orkar gå eller allmänt bara krånglar på min höft, samtidigt som jag haft kundkorgen på andra armen och försökt lägga i mina varor (som i ifrågavarande butik inte alls lämpar sig att falla i golvet och gå sönder i triljoner bitar). Som finländare har jag en inbyggd respekt för auktoriteter och myndigheter, vartill Alko ju definitivt måste räknas (tänk om man sku bli nekad sin flaska, hjälp!) och efter att ha samlat lite mod till mig vågade jag närma mig personalen med en önskan om att inskaffa kundvagnar med ett litet utfällbart säte för barn där fram, ni vet, av liknande modell som finns i sgs som alla matbutiker. Blicken jag fick alltså, man kunde ha trott att jag bett om att få ner månen från himlavalvet.

Detta var redan för några år sedan, men minnet dök upp igen då jag besökte en vinbutik i Piemonte, Italien, härom veckan. Dels var den inrymd i en gammal kyrka (jag har då inte sett på maken till vackra affärsutrymmen!), och dels hade de inrett en egen liten hörna till barnen, där de kunde leka medan de vuxna skötte inköpen. I väntan på mer praktiska kundvagnar tror jag minsann detta med en lekhörna ska bli mitt nästa önskemål till Alko. Vad tror ni? Tog en bild för att visa dem som inspiration:

Only in Italy!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *