Linda Forssell botaniserar bland ädla druvor.

glögg

Aloha glöggsäsongen 2019!

29 okt , 2019, 13.07 Linda Forssell

 

Första snön har landat och klockorna vridits till vintertid – två säkra tecken på att det är mer än okej att inleda glöggsäsongen. Vi började starkt med det årliga måstet (japp, kalla mig ett offer för marknadsföringen om ni vill), Blossas 2019. Varje år kryddas glöggen enligt ett nytt tema, och de senaste åren har inspirationen hämtats från bl.a. Indien och Italien. I år är det Stilla havet och Hawaii som gäller, vilket är ganska trevligt där man sitter med frusna fingrar och röd näsa i det kalla Norden.

Smakvärlden rör sig kring aromer av passionsfrukt, hibiskus, kokos och kaffe – fräscht och fruktigt, där sötman balanseras av en gnutta syra. Faktum är att de mest exotiska inslagen i årets glögg känns ganska återhållsamma, hibiskusen träder fram på ett behagligt sätt, liksom en gnutta kokos i eftersmaken, men vår testpanel uppfattade inte mycket av vare sig kaffe eller passionsfrukt. Däremot gav alla tummen upp för helheten som faktiskt passar riktigt bra ihop med de traditionella glöggkryddorna och tillbehören.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *